RG

Palmarès Roland Garros
AnnéeGagnanteFinalisteScore
1925Suzanne LenglenKathleen McKane Godfree6-1, 6-2
1926Suzanne LenglenMary Browne6-1, 6-0
1927Kornelia BoumanIrene Peacock6-2, 6-4
1928Helen Wills-MoodyEileen Bennett Whittingstall6-1, 6-2
1929Helen Wills-MoodySimonne Mathieu6-3, 6-4
1930Helen Wills-MoodyHelen Jacobs6-2, 6-1
1931Cilly AussemBetty Nuthall8-6, 6-1
1932Helen Wills-MoodySimonne Mathieu7-5, 6-1
1933Margaret ScrivenSimonne Mathieu6-4, 4-6, 6-4
1934Margaret ScrivenHelen Jacobs7-5, 4-6, 6-1
1935Hilde SperlingSimonne Mathieu6-2, 6-1
1936Hilde SperlingSimonne Mathieu6-3, 6-4
1937Hilde SperlingSimonne Mathieu6-2, 6-4
1938Simonne MathieuNelly Landry6-0, 6-3
1939Simonne MathieuJadwiga Jedrzejowska6-3, 8-6
1940non disputénon disputénon disputé
1941non disputénon disputénon disputé
1942non disputénon disputénon disputé
1943non disputénon disputénon disputé
1944non disputénon disputénon disputé
1945non disputénon disputénon disputé
1946Margaret Osborne du PontPauline Betz1-6, 8-6, 7-5
1947Patricia ToddDoris Hart6-3, 3-6, 6-4
1948Nelly LandryShirley Fry6-2, 0-6, 6-2
1949Margaret Osborne du PontNelly Landry7-5, 6-2
1950Doris HartPatricia Todd6-4, 4-6, 6-2
1951Shirley FryDoris Hart6-3, 3-6, 6-3
1952Doris HartShirley Fry6-4, 6-4
1953Maureen ConnollyDoris Hart6-2, 6-4
1954Maureen ConnollyGinette Bucaille6-4, 6-1
1955Angela MortimerDorothy Knode2-6, 7-5, 10-8
1956Althea GibsonAngela Mortimer6-0, 12-10
1957Shirley BloomerDorothy Knode6-1, 6-3
1958Zsuzsa KormoczyShirley Bloomer6-4, 1-6, 6-2
1959Christine TrumanZsuzsa Kormoczy6-4, 7-5
1960Darlene HardYola Ramirez6-3, 6-4
1961Ann Haydon-JonesYola Ramirez6-2, 6-1
1962Margaret Smith CourtLesley Turner Bowrey 6-3, 3-6, 7-5
1963Lesley Turner Bowrey Ann Haydon-Jones2-6, 6-3, 7-5
1964Margaret Smith CourtMaria Esther Bueno5-7, 6-1, 6-2
1965Lesley Turner Bowrey Margaret Smith Court6-3, 6-4
1966Ann Haydon-JonesNancy Richey6-3, 6-1
1967Françoise DurrLesley Turner Bowrey4-6, 6-3, 6-4
1968Nancy RicheyAnn Haydon-Jones5-7, 6-4, 6-1
1969Margaret Smith CourtAnn Haydon-Jones6-1, 4-6, 6-3
1970Margaret Smith CourtHelga Niessen Masthoff6-2, 6-4
1971Evonne Goolagong CawleyHelen Gourlay Cawley6-3, 7-5
1972Billie Jean KingEvonne Goolagong Cawley6-3, 6-3
1973Margaret Smith CourtChris Evert6-7, 7-6, 6-4
1974Chris EvertOlga Morozova6-1, 6-2
1975Chris EvertMartina Navratilova2-6, 6-2, 6-1
1976Sue BarkerRenata Tomanova6-2, 0-6, 6-2
1977Mima JausovecFlorenta Mihai6-2, 6-7, 6-1
1978Virginia RuziciMima Jausovec6-2, 6-2
1979Chris EvertWendy Turnbull6-2, 6-0
1980Chris EvertVirginia Ruzici6-0, 6-3
1981Hana MandlikovaSylvia Hanika6-2, 6-4
1982Martina NavratilovaAndrea Jaeger7-6(8-6), 6-1
1983Chris EvertMima Jausovec6-1, 6-2
1984Martina NavratilovaChris Evert6-3, 6-1
1985Chris EvertMartina Navratilova6-3, 6-7(4-7), 7-5
1986Chris EvertMartina Navratilova2-6, 6-3, 6-3
1987Steffi GrafMartina Navratilova6-4, 4-6, 8-6
1988Steffi GrafNatasha Zvereva6-0, 6-0
1989Arantxa Sanchez-VicarioSteffi Graf7-6(8-6), 3-6, 7-5
1990Monica SelesSteffi Graf7-6(8-6), 6-4
1991Monica SelesArantxa Sanchez-Vicario6-3, 6-4
1992Monica SelesSteffi Graf6-2, 3-6, 10-8
1993Steffi GrafMary-Joe Fernandez4-6, 6-2, 6-4
1994Arantxa Sanchez-VicarioMary Pierce6-4, 6-4
1995Steffi GrafArantxa Sanchez-Vicario7-5, 4-6, 6-0
1996Steffi GrafArantxa Sanchez-Vicario6-3, 6-7(4-7), 10-8
1997Iva MajoliMartina Hingis6-4, 6-2
1998Arantxa Sanchez-VicarioMonica Seles7-6(7-5), 0-6, 6-2
1999Steffi GrafMartina Hingis4-6, 7-5, 6-2
2000Mary PierceConchita Martinez6-2, 7-5
2001Jennifer CapriatiKim Clijsters1-6, 6-4, 12-10
2002Serena WilliamsVenus Williams7-5, 6-3
2003Justine HeninKim Clijsters6-0, 6-4
2004Anastasia MyskinaElena Dementieva6-1, 6-2
2005Justine HeninMary Pierce6-1, 6-1
2006Justine HeninSvetlana Kuznetsova6-4, 6-4
2007Justine HeninAna Ivanovic6-1, 6-2
2008Ana IvanovicDinara Safina6-4, 6-3
2009Svetlana KuznetsovaDinara Safina6-4, 6-2
2010Francesca SchiavoneSamantha Stosur6-4, 7-6(7-2)
2011Na LiFrancesca Schiavone6-4, 7-6(7-0)
2012Maria SharapovaSara Errani6-3, 6-2
2013Serena WilliamsMaria Sharapova6-4, 6-4
2014Maria SharapovaSimona Halep6-4, 6-7(5-7), 6-4
2015Serena WilliamsLucie Safarova6-3, 6-7(2-7), 6-2
2016Garbine MuguruzaSerena Williams7-5, 6-4
2017Jelena OstapenkoSimona Halep4-6, 6-4, 6-3
2018Simona HalepSloane Stephens3-6, 6-4, 6-1
2019Ashley BartyMarketa Vondrousova6-1, 6-3
2020Iga SwiatekSofia Kenin6-4, 6-1