WIM

Palmarès Wimbledon
AnnéeGagnanteFinalisteScore
1884Maud WatsonLillian Watson6-8, 6-3, 6-3
1885Maud WatsonBlanche Bingley-Hillyard6-1, 7-5
1886Blanche Bingley-HillyardMaud Watson6-3, 6-3
1887Lottie DodBlanche Bingley-Hillyard6-2, 6-0
1888Lottie DodBlanche Bingley-Hillyard6-3, 6-3
1889Blanche Bingley-HillyardLena Rice4-6, 8-6, 6-4
1890Lena RiceMay Jacks6-4, 6-1
1891Lottie DodBlanche Bingley-Hillyard6-2, 6-1
1892Lottie DodBlanche Bingley-Hillyard6-1, 6-1
1893Lottie DodBlanche Bingley-Hillyard6-8, 6-1, 6-4
1894Blanche Bingley-HillyardEdith Austin6-1, 6-1
1895Charlotte Cooper SterryHelen Jackson7-5, 8-6
1896Charlotte Cooper SterryAlice Pickering6-2, 6-3
1897Blanche Bingley-HillyardCharlotte Cooper Sterry5-7, 7-5, 6-2
1898Charlotte Cooper SterryLouise Martin6-4, 6-4
1899Blanche Bingley-HillyardCharlotte Cooper Sterry6-2, 6-3
1900Blanche Bingley-HillyardCharlotte Cooper Sterry4-6, 6-4, 6-4
1901Charlotte Cooper SterryBlanche Bingley-Hillyard6-2, 6-2
1902Muriel RobbCharlotte Cooper Sterry7-5, 6-1
1903Dorothea Douglass ChambersEthel Thomson Larcombe4-6, 6-4, 6-2
1904Dorothea Douglass ChambersCharlotte Cooper Sterry6-0, 6-3
1905May SuttonDorothea Douglass Chambers6-3, 6-4
1906Dorothea Douglass ChambersMay Sutton6-3, 9-7
1907May SuttonDorothea Douglass Chambers6-1, 6-4
1908Charlotte Cooper SterryAgnes Morton6-4, 6-4
1909Dora BoothbyAgnes Morton6-4, 4-6, 8-6
1910Dorothea Douglass ChambersDora Boothby6-2, 6-2
1911Dorothea Douglass ChambersDora Boothby6-0, 6-0
1912Ethel Thomson LarcombeCharlotte Cooper Sterry6-3, 6-1
1913Dorothea Douglass ChambersWinifred McNair6-0, 6-4
1914Dorothea Douglass ChambersEthel Thomson Larcombe7-5, 6-4
1915non disputénon disputénon disputé
1916non disputénon disputénon disputé
1917non disputénon disputénon disputé
1918non disputénon disputénon disputé
1919Suzanne LenglenDorothea Douglass Chambers10-8, 4-6, 9-7
1920Suzanne LenglenDorothea Douglass Chambers6-3, 6-0
1921Suzanne LenglenElizabeth Ryan6-2, 6-0
1922Suzanne LenglenMolla Bjurstedt Mallory6-2, 6-0
1923Suzanne LenglenKathleen McKane Godfree6-2, 6-2
1924Kathleen McKane GodfreeHelen Wills-Moody4-6, 6-4, 6-4
1925Suzanne LenglenJoan Fry6-2, 6-0
1926Kathleen McKane GodfreeLili De Alvarez6-2, 4-6, 6-3
1927Helen Wills-MoodyLili De Alvarez6-2, 6-4
1928Helen Wills-MoodyLili De Alvarez6-2, 6-3
1929Helen Wills-MoodyHelen Jacobs6-1, 6-2
1930Helen Wills-MoodyElizabeth Ryan6-2, 6-2
1931Cilly AussemHilde Sperling6-2, 7-5
1932Helen Wills-MoodyHelen Jacobs6-3, 6-1
1933Helen Wills-MoodyDorothy Round6-4, 6-8, 6-3
1934Dorothy RoundHelen Jacobs6-2, 5-7, 6-3
1935Helen Wills-MoodyHelen Jacobs6-3, 3-6, 7-5
1936Helen JacobsHilde Sperling6-2, 4-6, 7-5
1937Dorothy RoundJadwiga Jedrzejowska6-2, 2-6, 7-5
1938Helen Wills-MoodyHelen Jacobs6-4, 6-0
1939Alice MarbleKay Stammers6-2, 6-0
1940non disputénon disputénon disputé
1941non disputénon disputénon disputé
1942non disputénon disputénon disputé
1943non disputénon disputénon disputé
1944non disputénon disputénon disputé
1945non disputénon disputénon disputé
1946Pauline BetzLouise Brough6-2, 6-4
1947Margaret Osborne du PontDoris Hart6-2, 6-4
1948Louise BroughDoris Hart6-3, 8-6
1949Louise BroughMargaret Osborne du Pont10-8, 1-6, 10-8
1950Louise BroughMargaret Osborne du Pont6-1, 3-6, 6-1
1951Doris HartShirley Fry6-1, 6-0
1952Maureen ConnollyLouise Brough7-5, 6-3
1953Maureen ConnollyDoris Hart8-6, 7-5
1954Maureen ConnollyLouise Brough6-2, 7-5
1955Louise BroughBeverly Fleitz7-5, 8-6
1956Shirley FryAngela Buxton6-3, 6-1
1957Althea GibsonDarlene Hard6-3, 6-2
1958Althea GibsonAngela Mortimer8-6, 6-2
1959Maria Esther BuenoDarlene Hard6-4, 6-3
1960Maria Esther BuenoSandra Reynolds8-6, 6-0
1961Angela MortimerChristine Truman4-6, 6-4, 7-5
1962Karen Hantze SusmanVera Sukova6-4, 6-4
1963Margaret Smith CourtBillie Jean King6-3, 6-4
1964Maria Esther BuenoMargaret Smith Court6-4, 7-9, 6-3
1965Margaret Smith CourtMaria Esther Bueno6-4, 7-5
1966Billie Jean KingMaria Esther Bueno6-3, 3-6, 6-1
1967Billie Jean KingAnn Haydon-Jones6-3, 6-4
1968Billie Jean KingJudy Dalton Tegart9-7, 7-5
1969Ann Haydon-JonesBillie Jean King3-6, 6-3, 6-2
1970Margaret Smith CourtBillie Jean King14-12, 11-9
1971Evonne Goolagong CawleyMargaret Smith Court6-4, 6-1
1972Billie Jean KingEvonne Goolagong Cawley6-3, 6-3
1973Billie Jean KingChris Evert6-0, 7-5
1974Chris EvertOlga Morozova6-0, 6-4
1975Billie Jean KingEvonne Goolagong Cawley6-0, 6-1
1976Chris EvertEvonne Goolagong Cawley6-3, 4-6, 8-6
1977Virginia WadeBetty Stove4-6, 6-3, 6-1
1978Martina NavratilovaChris Evert2-6, 6-4, 7-5
1979Martina NavratilovaChris Evert6-4, 6-4
1980Evonne Goolagong CawleyChris Evert6-1, 7-6(7-4)
1981Chris EvertHana Mandlikova6-2, 6-2
1982Martina NavratilovaChris Evert6-1, 3-6, 6-2
1983Martina NavratilovaAndrea Jaeger6-0, 6-3
1984Martina NavratilovaChris Evert7-6(7-5), 6-2
1985Martina NavratilovaChris Evert4-6, 6-3, 6-2
1986Martina NavratilovaHana Mandlikova7-6(7-1), 6-3
1987Martina NavratilovaSteffi Graf7-5, 6-3
1988Steffi GrafMartina Navratilova5-7, 6-2, 6-1
1989Steffi GrafMartina Navratilova6-2, 6-7(1-7), 6-1
1990Martina NavratilovaZina Garrison6-4, 6-1
1991Steffi GrafGabriela Sabatini6-4, 3-6, 8-6
1992Steffi GrafMonica Seles6-2, 6-1
1993Steffi GrafJana Novotna7-6(8-6), 1-6, 6-4
1994Conchita MartinezMartina Navratilova6-4, 3-6, 6-3
1995Steffi GrafArantxa Sanchez-Vicario4-6, 6-1, 7-5
1996Steffi GrafArantxa Sanchez-Vicario6-3, 7-5
1997Martina HingisJana Novotna2-6, 6-3, 6-3
1998Jana NovotnaNathalie Tauziat6-4, 7-6(7-2)
1999Lindsay DavenportSteffi Graf6-4, 7-5
2000Venus WilliamsLindsay Davenport6-3, 7-6(7-3)
2001Venus WilliamsJustine Henin6-1, 3-6, 6-0
2002Serena WilliamsVenus Williams7-6(7-4), 6-3
2003Serena WilliamsVenus Williams4-6, 6-4, 6-2
2004Maria SharapovaSerena Williams6-1, 6-4
2005Venus WilliamsLindsay Davenport4-6, 7-6(7-4), 9-7
2006Amelie MauresmoJustine Henin2-6, 6-3, 6-4
2007Venus WilliamsMarion Bartoli6-4, 6-1
2008Venus WilliamsSerena Williams7-5, 6-4
2009Serena WilliamsVenus Williams7-6(7-3), 6-2
2010Serena WilliamsVera Zvonareva6-3, 6-2
2011Petra KvitovaMaria Sharapova6-3, 6-4
2012Serena WilliamsAgnieszka Radwanska6-1, 5-7, 6-2
2013Marion BartoliSabine Lisicki6-1, 6-4
2014Petra KvitovaEugenie Bouchard6-3, 6-0
2015Serena WilliamsGarbine Muguruza6-4, 6-4
2016Serena WilliamsAngelique Kerber7-5, 6-3
2017Garbine MuguruzaVenus Williams7-5, 6-0
2018Angelique KerberSerena Williams6-3, 6-3
2019Simona HalepSerena Williams6-2, 6-2
2020non disputénon disputénon disputé